De Dobbelhoeve

kaas

< terug naar assortiment

Geit Jong

Zo zacht en romig van smaak, zelfs als u niet van geitenkaas houdt is dit een aanrader

Geit Jong Belegen

Iets pittiger met iets meer smaak van geit

Geit Belegen

Heerlijk volle kaas, voor de liefhebber van geitenkaas

Geit Extra Belegen

Voor de doorgewinterde geitenkaasgenieter, vol, krachtig, pittig

Geit Oud

Onze oudste variant, vol pit een echte delicatesse

Geit Brabants Blauw

Geitenkaas met blauwschimmel, zacht en toch pittig maar vooral romig!

Geit Brandnetel/ Knoflook

Een geit eet zelf graag brandnetel maar hier is het extra toegevoegd, samen met knoflook een heerlijke smaak met bovendien een bloedzuiverende werking

Geit Fenegriek (Boeren)

Met kiemen van een klaverfamilie, geeft de kaas een heerlijke zachte walnootachtige smaak, ongekend lekker!

Geit Honingklaver (Boeren)

De blaadjes van de honingklaverplant zorgen voor een zachte kruidige smaak.

Geit Italiano

De combinatie geit en Italiaanse kruiden maken deze kaas heel bijzonder

Geit Komijn (Boeren)

Een klassieker maar dan met geitenkaas, heerlijk!

Geit Ribeaupierre

Eentje die u zelf moet komen proeven!

Geit 30+ (niet Biologisch)

De zachte herkenbare smaak van geit, toch minder vet

Schaap

Zacht zoetig van smaak, minder uitgesproken dan geitenkaas, geschikt bij koemelkallergie

Schaap Belegen

Nog steeds minder uitgesproken dan geitenkaas toch vol van smaak, geschikt bij koemelkallergie

Italiano 30+

Een belegen smaak, lekker gekruid, pittig en goed voor de lijn!

Koe 30+

Romig en belegen van smaak en toch minder vet

Leidse 30+

Een europees beschermde kaassoort met komijn en ook nog 30+ dat is genieten!

Boeren 20+ (niet Biologisch)

boerenkaas met vetgehalte in de droge stof tussen de 20 en 30% ligt, heerlijk stevig van smaak

Calora 20+ (niet Biologisch)

Smaakvolle kaas met italiaanse kruiden en maar 20% vet

Jong

6 weken gerijpt, Romig en zacht pittig

Jong (Boeren)

6 weken gerijpt, Romig en zacht zoetig

Jong Belegen

10-12 weken gerijpt, Romig met iets meer pit

Jong Belegen (Boeren)

10-12 weken gerijpt, Romig en zoetig met iets meer pit

Belegen

Minimaal 5 maanden gerijpt, Volle smaak toch smeuïg

Belegen (Boeren)

Minimaal 5 maanden gerijpt, Volle smaak en smeuïg

Extra Belegen

Minimaal 7 maanden gerijptStevige volle smaak, pittig

Extra Belegen (Boeren)

Minimaal 7 maanden gerijpt, Stevige romige volle smaak

Oud

Minimaal 12 maanden gerijpt, Prikkelend op de tong, vol van smaak

Oud (Boeren)

Minimaal 12 maanden gerijpt, Prikkelend op de tong, niet te zout

Gold /Brokkel

Minimaal 15 maanden gerijpt, Smaakpapillen strelend

Gold/Overjarig(Boeren)

Minimaal 15 maanden gerijpt, Kaas zoals kaas kan zijn

Basilicum

Blaadjes van Basilicum geven dit kaasje de typische basilicumsmaak, heerlijk op de kaasplank

Beemster

Unieke “puur natuur”smaak, zacht romig

Brabants Blauw

Blauwschimmelkaas hoort echt thuis op een kaasplateau, deze is romig en aangenaam pittig, combineer hem ook eens met bv biefstuk

Brandnetel/ Knoflook

Brandnetel, bieslook, selderie, peterselie, knoflook en ui geven deze kaas een heel bijzondere smaak, u bent verkocht als u hem proeft!

Fenegriek

Met kiemen van een klaverfamilie, geeft de kaas een heerlijke zachte walnootachtige smaak, een van onze favorieten!

Honingklaver

De blaadjes van de honingklaverplant zorgen voor een zachte kruidige smaak.

Italiano

Italiaanse kruiden geven u een mediterraans gevoel bij het proeven van deze kaas

Jersey

Gemaakt van melk van Jersey koeien. De smaak wordt vooral bepaald door het hoge caroteen en kalkgehalte.

Knoflook

Het kruidige karakter van knoflook harmonieert utstekend met de fijne kaassmaak

Komijn

Ondertussen een klassieker, altijd smaakvol en een aanwinst op uw boterham of kaasplank

Maasdammer

Echte Hollandse gatenkaas, zacht zoete nootachtige smaak

Rucola/ Pijnboompit

De naam zegt het al, de smaak van rucola en hele pijnboompitten

Walnoot/ Fenegriek

Een nieuwkomer en nu al een blijvertje, zachte romige notensmaak boordevol walnoten en fenegriek

Truffel (niet Biologisch)

Deze ongelooflijk smaakvolle paddestoel geeft de kaas een heel bijzondere smaak, laat u verrassen!

Trapisten (niet Biologisch)

Gemaakt door de trappistenorde, een zachte roodschimmelkaas

Ribeaupierre (niet Biologisch)

De echte uit Frankrijk, gemaakt door de voormalig Nederlandse boer van “de Zwaluw”

Ribeaupierre Fenegriek (niet Biologisch)

De echte uit Frankrijk, gemaakt door de voormalig Nederlandse boer van “de Zwaluw” en dan met Fenegriek

eitjeswinkel-(46)DSC_0015DSC_0018